HTML

A zsalugáteres naplója

Történetek a Péterzsalu vállalkozás mindennapjaiból. Tapasztalatok, érdekességek és hírek.

Utolsó kommentek

Kőműves és asztalos méretek

2010.11.26. 10:00 Péterzsalu

Évekkel ezelőtt az egyik viszonteladónk vett fel megrendelést egy felújítás alatt álló budapesti családi ház 8 darab zsalugáterére. A tulajdonos felületkezelve és szereléssel kérte a zsalugátereket, ezért elmentünk helyszíni felmérést végezni. Sajnos ezt túl korán tettük.

Ott jártunkkor a kőművesek épp a nyílászárók káváit alakították ki, ami megnehezítette a pontos méretek levételét, de ígéretet kaptunk tőlük arra, hogy a kávák a megbeszélt, megfelelő méretre fognak elkészülni. Hat darab ablakra, valamint egy normál- és egy nagyméretű teraszajtóra gyártottunk fix lamellás, mahagóni színű, szúnyogháló kerettel szerelt zsalugátereket.

A tulajdonos külön kérésére a keretek alsó, vízszintes alkatrész nélkül készültek, melyekre egyébként a zárak alsó fogadó alkatrészét szereljük. Azért kérte így, mert nem akarta, hogy az alsók eltakarják a párkányokat, ezért azok hiányában a kő párkányokra akarta felfogatni ezeket az alkatrészeket. Kérésének megfelelően le is gyártottuk így a zsalugátereket, majd időpontot egyeztettünk a felszerelésre.

A helyszínen aztán persze azt tapasztaltuk, hogy a kőművesek ígéretével ellentétben a kávák jó néhány centiméterrel kisebb méretűre készültek, mint amit felméréskor megbeszéltünk. Egyik zsalugáter sem fért be a helyére, ezért felszerelésük helyett a keretek gyalulásával kezdtük a napot. Oldalanként és felülről is 1-2 cm-rel kellett csökkentenünk a méreteket, majd újra festettük a gyalult részeket. Miután ezt mindegyiken elvégeztük, már fel tudtuk szerelni őket, a zárak alsó fogadóinak rögzítését a párkányokhoz azonban nem vállaltuk el, azt a tulajdonos végezte.

Ebből az esetből okulva azóta csak akkor végzünk helyszíni felmérést, ha már minden nyílászárónál kialakultak a végleges méretek, azaz sem szigetelés, sem vakolat, sem díszítés nem kerül már a kávákba vagy azok köré.

Szólj hozzá!

Címkék: felszerelés keret festés zsalugáter

A bejegyzés trackback címe:

https://zsalugater.blog.hu/api/trackback/id/tr732474222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása