HTML

A zsalugáteres naplója

Történetek a Péterzsalu vállalkozás mindennapjaiból. Tapasztalatok, érdekességek és hírek.

Utolsó kommentek

5 méter erkélyen 4,2 méter zsalugáter

2010.11.15. 10:00 Péterzsalu

Egy érdeklődőnk kétgenerációs budapesti családi háza emeletén lévő, déli fekvésű, beugró erkélyén található nyílászáróira keresett zsalugátereket. Árajánlatunkat követően még számos technikai kérdése merült fel, melyeket igyekeztünk minél részletesebben megválaszolni. Elmondása szerint végül ez alapján döntött vállalkozásunk megbízásával.

Az erkély kb. 5 méter széles volt és derékszögben kifelé falak határolták. A falnál rögtön egy 90cm széles erkélyajtó volt, mellette közvetlenül egy 120cm széles ablak. Ezután 80cm szabad falszakasz következett, majd ismét egy 120-as ablak és egy 90-es erkélyajtó zárta a sort. A két szélen lévő erkélyajtó előtti egyszárnyú, fix lamellás zsalugátereket csak derékszögig lehetett kinyitni az oldalsó falakra, az ablakok elé szerelt zsaluk pedig középre a szabad falszakaszra egymás irányába, kétszárnyú harmonika rendszerben nyíltak. Ezeket a zsalugáter szárnyakat síkban el kellett tolnunk, hogy egymás elé, illetve mögé tudjanak nyílni.

Ezt úgy oldottuk meg, hogy a bal oldali ablak zsalugáterét kivetés nélküli pántokkal szereltük, így azok közvetlenül a fal elé nyíltak. A jobb oldali zsalugátert 15cm-es kivetésű pántokkal szereltük, ezért azok rá tudtak nyílni a bal oldali nyitott szárnyakra. Egyetlen szépséghibája ennek a megoldásnak, hogy a két ablak zsalugáterei csak adott sorrendben nyithatók és zárhatók az egymás előtt elhelyezkedő szárnyak miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: zsalugáter

A bejegyzés trackback címe:

https://zsalugater.blog.hu/api/trackback/id/tr242449586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása