HTML

A zsalugáteres naplója

Történetek a Péterzsalu vállalkozás mindennapjaiból. Tapasztalatok, érdekességek és hírek.

Utolsó kommentek

A szakember is hibázhat

2010.11.11. 09:00 Péterzsalu

A következő tanulságos történet itt történt helyben, Nemesnádudvaron. Egy falubeli házaspár nyílászáró cserét tervezett családi házukon és az új ablakokra vállalkozásunknál rendelte meg a zsalugátereket. Mivel Nemesnádudvaron többen is foglalkoznak ajtók és ablakok gyártásával, ésszerű döntésnek tűnt helybeliekkel elvégeztetni a munkát.

Napjainkban már nem jelent gondot bontás és kőműves munkálatok nélkül kicserélni egy nyílászárót. Az ablakgyártó beszerelő embereitől kaptuk meg a méreteket, melyekre a zsalugátereket kellett gyártanunk. A vevő kérésére a zsalugátereket is az ablakgyártónak kellett felületkezelnie a teljes színazonosság érdekében. Az ablakok azonban előbb elkészültek, így azokat már beszerelni vitték, mikor mi átvittük a zsalugátereket a festőüzembe.

Ez lett végül a szerencsénk, mert az ablakok beszerelésekor kiderült, hogy a méretek nem jók, az új ablakok ugyanis nem fértek be a kibontott régiek helyére. Az új ablakokat is kisebb méretekre kellett átalakítani, a zsalugátereket pedig visszahoztuk a festőüzemből, hogy azokat is a jó méretekre igazítsuk. Mikor ezzel elkészültünk a biztonság kedvéért még felületkezelés előtt elvittük a zsalugátereket rápróbálni az azóta már beépített új ablakokra.

Ekkor már megfelelő volt mindegyik, így újra elvihettük a festőüzembe azokat. Miután elkészültek, visszahoztuk a zsalugátereket a saját műhelyünkbe felvasalni (a vasalatokat rászerelni) és a keretekkel összeszerelni. A felszereléskor így már nem volt semmi gond, szépen illeszkedtek az ablakokhoz.

Ebben az esetben sajnos a nyílászárókat beszerelő szakember hibázott a felméréskor és ez a hiba két cég munkájára is kihatott. Tanulságként megállapítottuk, hogy felszerelést csak abban az esetben vállalunk, ha a felmérést is mi végeztük előzetesen, így csak magunkat hibáztathatjuk egy esetleges tévedés esetén.

Szólj hozzá!

Címkék: felszerelés festés zsalugáter

A bejegyzés trackback címe:

https://zsalugater.blog.hu/api/trackback/id/tr582441080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása